Zondag 17 december … ‘Muzikale Proeverij’

Onder de titel ‘Muzikale Proeverij’ komen tijdens het WINTERCONCERT 2017 de volgende muzikale partners op het podium van de Tilburgse Concertzaal:

 • Gemengd koor ‘Deining’
 • Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg
 • Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia

Het concert in de Tilburgse Concertzaal begint om 14.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via de orkest- en koorleden en via de volgende email-adressen: koordeining@gmail.com – tickets@khorpheus.nl – info@sint-caecilia.nl

winterconcert4

 • Gemengd koor ‘Deining’ zingt voornamelijk klassieke, niet-religieuze koormuziek met de nadruk op kwaliteit en originaliteit. Op dit moment houden ze zich o.a. bezig met het instuderen van composities van hedendaagse Brabantse componisten. Vandaag laten zij daar alvast wat van horen.
  Het koor zingt meestal vierstemmig en a capella, geeft regelmatig kleine concerten met periodiek een grotere productie.
  Deining is opgericht in 1986, telt op dit moment 22 leden en staat onder leiding van dirigent Jan Janovcik.
 • Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg. Deze ‘muzikale trots van Tilburg’ werd opgericht in 1864 en kan terugkijken op een rijke en succesvolle historie van ruim 150 jaar, waarin het een reeks eerste prijzen met onderscheiding behaalde tijdens de concoursdeelnames.
  Het orkest telt momenteel circa 60 leden en staat onder leiding van dirigent/componist Hardy Mertens. U kunt vandaag o.a. genieten van de bekende ‘Piet Hein Rhapsody’, van Peter van Anrooij.
 • Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Dit roemruchte mannenkoor, 140 jaar geleden opgericht, telt ruim 70 zangers en beschikt over een breed repertoire van klassieke en moderne werken. Bekend zijn de grote producties van de laatste jaren zoals het ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins (2012), het ‘Sounds of Liberty’ concert (2015) en op 26 maart jl. het jubileumconcert ‘Met Vlag en Wimpel’. De muzikale leiding is in handen van dirigent/componist Anton Kropivšek. Solisten vandaag zijn: Eva Emmen (sopraan) en Pieter van Aarle (bariton).

Laat wat van je horen

*