Afremmen en doorstarten

ktm-afbeelding-kerstboodschap-2017
De jongste engel op de Sint Jan heeft mij per mobieltje haar tevredenheid gemeld over het gezang van het mannenkoor uit Tilburg op de eerste Werelddag van de Armen. Zij stuurde hierover een app’je aan paus Franciscus.
Het jubileumjaar is waardig afgesloten: een echte Bossche bol, zingen in een mis met de bisschop, samen in de boot en aan tafel. Spijtig dat onze dirigent deze memorabele dag niet kon meemaken.

Intussen hebben omstandigheden het jubileum-elan wat afgeremd. Er zijn ons weer zangers ontvallen en onlangs werd duidelijk dat onze dirigent zich genoodzaakt ziet te stoppen. Niet alles loopt zoals je zou wensen. Na een rustpauze met de kerstdagen en Oud op Nieuw, wordt er een start gemaakt met een nieuw jaar en een nieuw decennium op weg naar een volgend jubileum. Hoe zal ons koor er uitzien na 150 jaar? Welk pad gaat het bewandelen in de komende 10 jaar? Waaraan ontleent het inspiratie en nieuw elan? Het nieuwe jaar biedt volop kansen. Een andere dirigent, nieuwe koorleden, verfrissing van repertoire en presentatie, verjongde communicatie. Laten we niet schromen ook te luisteren naar aanbevelingen van deskundige buitenstaanders en van jonge mensen. We kunnen niet alles zelf bedenken. Eén ding is zeker: 2018 gaat ons iets goeds brengen!

Met dank voor de vruchten van het jubileumjaar wens ik alle koorleden en hun dierbaren een mooie kerst en een goed 2018 met een frisse doorstart van het koor.

Pauline Hirsch Ballin,
Beschermvrouwe

December 2017

Reacties

  1. Jan van der Linden zegt:

    Beste Pauline,
    Hartelijk dank voor je mooie woorden en ik hoop dat het koor alle goede wensen ter harte neemt en een frisse doorstart kan maken.
    Tevens wensen wij een ieder fijne feestdagen toe.

Laat wat van je horen

*