Zingen

Anno 2013 bestaat het koor uit zo’n 90 actieve zangers uit de gehele regio Midden- Brabant. Om een regelmatige instroom van startende zangers te realiseren organiseert het koor vrijwel jaarlijks een gratis introductiecursus en voert het projecten uit met gastzangers.

Eénmaal ingeburgerd bij het koor zijn het de repetities en concerten waar je naar uitkijkt. Heel wat zangers blijven 10, 25 jaar of zelfs langer lid van het koor en zijn door de jaren heen ervaren en gemotiveerde zangers geworden én gebleven.

Hieronder vind je informatie over wat je allemaal als zanger bij het koor kunt meemaken. Klik op de titel om het hele bericht te lezen (linker muisklik).

  • Terugblik op mijn 1e jaar …

    Ik ben een jongen van 10 jaar als ik actief muziek ga beoefenen. Eerst als accordeonist in een jeugdkoor, later als toetsenist in een amusementsorkest. Steeds vaker ga ik daarin naast een tweede stem of backing-vocals ook de lead zingen. Niet dat ik meteen een uitmuntend zanger ben, nee ik heb juist het probleem dat ...

  • Jonge zangers bij Caecilia …

    KTM Mattijs masterclass

    ‘Jonge’ zangers vertellen over hun eerste jaar bij Caecilia … Waarom ben ik gaan zingen … waarom bij een mannenkoor …? Hoe is het om mee te draaien in een groot koor … heb ik me als zanger kunnen ontwikkelen…? Een verslaggever en cameraman van Omroep Tilburg waren 26 mei onze gast voor een nieuwsitem over ...