Michel de Valk, dirigent van Caecilia … vanaf juni 2018.

Per 3 juni heeft St. Caecilia een nieuwe dirigent … Michel de Valk.

De Valk dirigeert verschillende koren met een uiteenlopend genre muziek. Dit gaat van oratoriumstukken tot heftige popmuziek. Hij werkte met gerenommeerde solisten (Ernst Daniel Smit, Udo Reinemann, Marco Bakker, Lieuwe Visser, Jasperina de Jong, Karin Bloemen, Kaz Lux) en orkesten (Nederlands Promenade Orkest, barokorkest Florilegium musicum en Brabants musick Collegie) aan de grote klassieke koorwerken als Bach’s Mattheus en Johannes Passion, Requiem van Verdi, Schöpfung en Jahreszeiten van Joseh Haydn, Requiem van Mozart, Messiah van Händel.

ktm-2018-michel-de-valk-foto
Hij stond met koren o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam, Musis Sacrum en Geldredome te Arnhem, Filharmonie te Haarlem, Orpheus te Apeldoorn en De Doelen te Rotterdam.

Daarnaast verzorgde hij diverse radio-uitzendingen en CD opnamen en werkte hij mee aan het Nederlands Korenfestival (NKF), diverse concoursen voor mannenkoor en barbershopkoren etc. Als jurylid bij festivals en concoursen werkte hij voor het NKF en Koninklijk Nederlands Zangers Verbond (KNZV). De Valk is ook actief als Cultureel Ondernemer in Gorinchem waar hij sinds 2008 het Koorfestival Gorkum organiseert.

Zie ook: www.micheldevalk.nl

Laat wat van je horen

*