Beeld & Geluid

Op deze plek hebben we enkele beeld & geluid fragmenten nog eens verzameld om je een beeld geven van het koor door de jaren heen …

 • Plovi, plovi … dalmatisch volksliedje
  Een visser is uit de haven ter visvangst gevaren.
  Dobberend op zee in zijn bootje denkt hij aan zijn geliefde Anka.
  Hij vraagt zijn bootje hem weer veilig aan land te brengen.
  Hij zegt: “Vaar, vaar, want de zee is diep.
  Zee, wie kent jouw diepte, zoals de blauwe ogen van Anka, mijn hart en ziel”.
 • Requiem in d – Graduale … Luigi Cherubini (1834)
  De uitvoering live opgenomen op 25 november 2000 in de Concertzaal te Tilburg, biedt een première omdat het stuk door een harmonieorkest wordt begeleid.
  KTM CherubiniSpeciaal voor deze uitvoering heeft Gert Buitenhuis een nieuwe orkestbewerking geschreven. Het concert kwam tot stand in harmonieuze samenwerking tussen de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor, het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia en de Muziekvereniging Wilhelmina uit Glanerbrug onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers. Van de uitvoering bestaat een volledige CD registratie, die op verzoek verkrijgbaar is bij het mannenkoor.

 • Cantique de Jean Racine … lofzang door Jean Fauré (1865)
  Tekst van de Franse toneelschrijver Jean Racine, een parafrase van de Latijnse hymne, Consors paterni luminis.
 • I could have danced all night … Frederick Loewe / Alan Jay Lerner (1956)
  Arrangement voor mannenkoor van een lied uit ‘My Fair Lady’ in de musical gezongen door Eliza Doolitlle, waarin ze haar opwinding en verwondering uitdrukt na een dans met professor Henry Higgins.
 • Carmina Burana … Carl Orff (1937) 
  Een succesvol project van enkele jaren geleden (2005) is de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff door Caecilia uitgevoerd met het vocaal ensemble F:em@il en het meisjeskoor Pallieter (beide uit België).
  Carmina 2005 300x225De ‘Carmina Burana’ is met stip het meest uitgevoerde koorwerk dat er bestaat. Elk zichzelf respecterend koor van enige omvang voert het minstens éénmaal in zijn bestaan uit, ook wij! Daarbij is gekozen voor de uitvoering met twee piano’s en een slagwerk-groep, Hans-Erik Dijkstra en Lodewijk Crommelin met het slagwerk-ensemble van Muziek en Dans uit Waalwijk.

 • Impressie van het Stabat Mater … Karl Jenkins (2008)
  Een korte indruk van het Stabat Mater van Karl Jenkins zoals Caecilia dit heeft uitgevoerd met vocaal ensemble F:em@il en het orkest Jenkins Sinfonietta voor ruim 700 bezoekers op 10 maart 2012 in de concertzaal te Tilburg. Een DVD Dit is Caecilia met daarop een ruime samenvatting van het concert plus interviews is via deze website te bestellen.

 • Berezka … Russisch, traditionele volkszang
  In vroeger dagen werd de berkenboom (berezka) in Rusland aanbeden als symbool tegen kwade geesten én als brenger van geluk. De berkenboom vind je in de Russisiche cultuur terug in beeldende kunst, liederen, gedichten en legendes. Voor Caecilia symboliseert Berezka het begin van een nieuwe weg met Anton Kropivšek onze dirigent. Mattijs is in dit lied onze eigen krachtige Russische tenor.
 • Sounds of Liberty … een ruime en mooie samenvatting op dubbel DVD
  ’Sounds of Liberty’ is een gezamenlijk project van het Venray’s Mannenkoor, de Philips Harmonie uit Eindhoven en het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Een serie van drie concerten in april 2015 te Overloon, Eindhoven en Tilburg met als thema ‘vrede en vrijheid’. Van het concert in Tilburg is een ruime en mooie samenvatting verschenen op dubbel-DVD … Sounds of Liberty … de DVD
 • Kriestu Tvojemu … Sergei Rachmaninov
  Live fragment uit het druk bezochte concert op 8 november 2015 in de reeks van culturele activiteiten in in de prachtige neo-byzantijnse kerk van Sint-Jan de Doper in Waalwijk. Caecilia zong onder andere recent, nieuw repertoire waaronder Kriestu Tvojemu van Rachmaninov.