Zomerconcert 2017 … koninklijk in Goirle!

Als locatie was deze keer gekozen voor ‘Cultureel centrum Jan van Besouw’ in Goirle. In dit tot theater verbouwde voormalige klooster traden we op in de sfeervolle karakteristieke kapel, vandaar de titel van het concert: ‘Singing in the chapel’.

dsc_3709

Ongeveer 180 bezoekers, waaronder vele donateurs, zochten iets voor half drie een plekje in de zaal. Voor de familie van jubilaris Ad den Hout was een prominente plaats ingeruimd. Het koor stond al opgesteld en na een verwelkoming door voorzitter Sjef Vermeer kondigde ladyspeaker Cokky van Schilt de eerste nummers aan.

In een ontspannen sfeer werd het programma uitgevoerd, met voor de pauze het accent op klassieke koormuziek en na de pauze een duidelijk lichter repertoire.
De mooie koorklank van het koor was te horen in vijf korte, a capella uitgevoerde klassieke werken. Ons ensemble, Caecilia Cantando, bracht met verve het Sloveense nummer Lipa.

Daarna was de beurt aan onze gasten, het duo Marieke van Middelkoop en Sil van den Hout. Sil is als repetitor verbonden aan het koor, volgt een dirigentenopleiding aan het conservatorium en treedt bij gelegenheid samen op met zijn vriendin (en toekomstige echtgenote!) Marieke van Middelkoop.

Thieu Mertens zong met pianobegeleiding van Fré Mulder het bekende nummer van Toon Hermans ’24 rozen’ , met daarbij een prachtige bos rozen voor zijn vrouw (40 jaar getrouwd!) én voor Marjon, echtgenote van de dirigent.

Zoals gezegd, na de pauze een programma met lichte muziek met daarbij gedurfde bijdragen van de volgende Caecilia-solisten: Freek van Klaarwater, Henk Meijs, Roel van Dongen en Leon van Gestel. Bijzonder was het blok met drie ‘Elvis Presley’ nummers, speciaal voor mannenkoor gearrangeerd door onze dirigent Anton Kropivšek. Nederlandstalige muziek was er ook, in de vorm van onze ‘Tilburgse Mélange’ en het eveneens door Anton gearrangeerde ‘Wij zullen doorgaan.’

Met ons clublied en ‘Oh, when the saints’ werd het concert in stijl afgesloten.
Het koor kijkt terug op een uitstekend, ontspannen optreden dat door het publiek getuige de reacties zeer werd gewaardeerd. Een prima voortzetting na het jubileumconcert en een waardige afsluiting van het eerste half jaar van 2017….

John Henselmans
Coördinator Publiciteit

Laat wat van je horen

*